Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gordan Maras: " Bandić ne vodi politiku nego političku trgovinu!"

19.10.2018.

13:06

Autor: Mia Majić

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić ne vodi politiku nego se ponaša kao da je na Hreliću. Vodi političku trgovinu, a novcem građana se trguje naglasio je, među ostalim, SDP-ov Gordan Maras na današnjoj konferenciji za novinare.

Nakon što je u rujnu Grad nabavio 30 novih poluniskopodnih gradskih autobusa za 45 milijuna kuna, gradonačelnik Bandić će donirati 3 ZET-ova autobusa gradovima Benkovcu, Drnišu i Korčuli. No gdje je tu interes Zagrepčana,  pita se predsjednik gradskog SDP-a Gordan Maras. Novac građana grada Zagreba se ne može koristiti za političku trgovinu što naš gradonačelnik čini i ne može ZET kojeg mi subvencioniramo i koji ima problema s poslovanjem  onda donirati i dalje kako bi gradonačelnik stekao političke bodove ili osnažio svoj politički klub, tvrdi Maras.

Povećanje broja saborskih zastupnika koje na svoju stranu pridobiva gradonačelnik očituje se i kroz netransparentno zapošljavanje u ZET-u, dodaje Maras. Najbolje to možete vidjeti kroz primjer gospođe Marije Puh koja je prešla u stranku Milana Bandića čiji je brat zaposlen u ZET-u na neodređeno vrijeme, a znamo da u Hrvatskoj ugovore poslodovaci u pravilu daju na određeno vrijeme, a i zaposlen je bez javnog natječaja, zaključuje Maras.

Navodeći dva kapitalna gradska projekta, žičaru i sufinanciranje obnove pročelja stambenih zgrada, SDP-ov gradski zastupnik Matej Mišić tvrdi kako Grad vapi za investicijama i propalim projektima dok gradonačelnik sebi i dalje kupuje političke bodove. Tako je od startnih 20 milijuna kuna koji su bili namijenjeni za 2018.godinu, više od 30 posto sredstava prenamjenio za druge stvari, a između ostalog i u svoje suradnje s drugim gradonačelnicima i drugim jedinicama lokalne samouprave odakle dolaze i saborski zastupnici koji odjednom prelaze u klub Milana Bandića, naglasio je.

Maras je pozvao građane i na sutrašnji prosvjed protiv mirovinske reforme koji će se održati na Europskom trgu s početkom u 12 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.