Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gordan Maras kritizirao uvođenje naplate parkiranja u cijelom gradu

15.09.2019.

12:41

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT: Radio Sljeme

HRT: Radio Sljeme

Foto: - / -

Na jutrošnjoj konferenciji za novinare predsjednik Gradske organizacije SDP-a Gordan Maras kritizirao je uvođenje naplate parkinga u čitavom gradu. Gradonačelnik je, naime, najavio uvođenje pete zone čime bi se parking plaćao u svim gradskim kvartovima.

Uvođenjem naplate parkiranja u petoj zoni svaki bi građanin parkiranje morao plaćati minimalno 25 kuna mjesečno. U gradskom SDP-u izračunali su kako bi time na razini godine Grad naplatio dodatnih sto milijuna kuna poreza iz džepova građana. Gordan Maras istaknuo je kako bi naplata parkinga trebala biti samo u centru grada, a uvođenje naplate u udaljenije kvartove predstavlja udar na standard građana.

- Građani grada Zagreba nisu svi u istoj poziciji, neki putuju do posla pet minuta, neki sat vremena, i neki imaju gdje parkirati, neki nemaju. Naš stav je da naplata parkinga može biti samo na onim mjestima koja su zbog povećanog turističkog značaja pod većim pritiskom vozila. Radi se o centru grada ili određenim parkovima kao što su Bundek ili Jarun, ali to moramo točno utvrditi određenom studijom, a ne preko prsta kao što to radi gradonačelnik Milan Bandić - rekao je Maras.

Umjesto uvođenja novih nameta, iz gradskog SDP-a pozivaju gradonačelnika da započne izgradnju novih mostova koji bi rasteretili promet te olakšali svakodnevni život građana, ali i da obnovi postojeće.

U gradskoj četvrti Srednjaci već se počela provoditi naplata parkiranja bez suglasnosti stanovnika iako je Vijeće gradske četvrti glasalo protiv takve odluke. Maras je stoga pozvao gradonačelnika da komunicira s građanima i poštuje njihovu volju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.