Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gordan Maras podnio prijavu Državnom insprektoru

04.06.2020.

12:54

Autor: Mario Mihaljević

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras podnio je prijavu glavnom državnom insprektoru zbog, kako kaže, sumnjive cijene obnove dimnjaka i krovova nakon potresa. Kaže da su Vlada i Gradska uprava pojedincima omogućile povećanje cijena građevinskih strojeva radi ostvarivanja dodatnog profita.

Čelni čovjek gradskog SDP-a Gordan Maras tvrdi kako je od građana dobio informacije da su neke građevinske tvrtke znatno povećale cijene najma građevinskih strojeva, te da su time naplatile višestruko veće iznose nego što bi to bio slučaj  da su naplaćivale prije potresa koji je pogodio Zagreb 

-Ako su dizalice primjerice koštale 800 ili 900 kuna, sad košta 2500 tisuće kuna. Tražim da glavni državni ispektor Andrija Mikulić napravi provjeru kod izvođača. Konkretan primjer je da od ponude koja je bila 16 tisuća kuna, za sanaciju nekoliko dimnjaka, na kraju račun bude 55 tisuća kuna-. 

Kako je potres prirodna katastrofa, Maras smatra da toliko povećanje cijena građevinskih strojeva nije u skladu s pozitivnim zakonskim propisima. Ističe da je Vlada svojim nedjelovanjem omogućila pojedincima ostvarivanje ekstraprofita.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.