Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gospođa Branka Aničić je prva cijepljena osoba u Hrvatskoj protiv COVID-19

27.12.2020.

10:35

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Photo:Goran Stanzl/PIXSELL

Photo:Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon cijepljenja 81-godišnja gospođa Aničić rekla je kako je sretna što se prva cijepila, što je cjepivo brzo stiglo kako bi svi mogli krenuti u normalniji život. Rekla je kako cijepljenje nije ni osjetila. Cijepio ju je dr. Miroslav Hanžovački u Domu za starije osobe Trešnjevka.

"Presretni smo što je naš dom izabran i da sa prva, da konačno krenemo u neki normalniji život. Cjepivo je brzo došlo, brže nego što smo se nadali. Sad to trebamo svi prihvatiti, radi prijatelja, obitelji, nas samih", kazala je Branka Aničić.
Rekla je kako cijepljenje nije ni osjetila te pozvala sve da se cijepe protiv koronavirusa kako bi se ponovno mogli družiti s prijateljima i obitelji.
Liječnik koji skrbi o štićenicima doma, i koji je obavio prvo cijepljenje Miroslav Hanžovečki rekao je kako će danas u domu biti cijepljeno 20 korisnika, a u idućih nekoliko dana ukupno 110 štićenika.
"Ponosan sam što smo omogućili da oni kojima je najpotrebnije dobiju cjepivo u pravom trenutku. Sretni smo što nam je to sredstvo na raspolaganju", kazao je Hanžovački.
Cijepljenju su prisustvovali predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, ravnatelj Hrvatskog za javno zdravstvo Krunoslav Capak te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.