Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gotovo je gotovo! Otvorena Branimirova

23.07.2016.

07:45

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć je konačno u promet puštena dionica Branimirove - od Zavrtnice do Heinzelove ulice. Završetak radova obilježen je i prigodnim svečanim programom. Prva dionica od Držićeve do Ulice Crvenog križa izgrađena je 2005., a druga dionica od Ulice Crvenog križa do Zavrtnice 2006.

U povodu dovršetka radova na posljednjoj dionici Branimirove od Zavrtnice do Heinzelove - vrlo je živo jučer bilo na toj novoj "uglancanoj" Branimirovoj. 

Gradonačelnik Milan Bandić dionicu je i službeno u promet pustio uz pratnju limene glazbe. Prva se posljednjom uređenom dionicom Branimirove provezla povorka oldtimera, koji su krenuli od Muzeja automobila Ferdinanda Budickog. Na čelu povorke bio je Ford (model T) iz 1922. u kojemu se vozio upravo gradonačelnik. Uslijedio je i blagoslov novosagrađene dionice i to od fra Mate Matića, gvardijana samostana Gospe Lurdske.

To je povijesni trenutak proboja Branimirove... jer će sada građani od Glavnog kolodvora do Sesveta moći doći za desetak minuta, a ne za 40, kao prije - istaknuo je prvi čovjek Grada. Bandić je istaknuo i kako su to sanjale generacije Zagrepčana, a da se aktualnoj Gradskoj upravi posrećilo da već 16 i pol godina sluša sugrađane te rješava njihove probleme. 

Podsjetio je da je trebalo sedam godina da s riješe imovinsko-pravni odnosi od Zavrtnice do Heinzelove te je zahvalio svima koji su radili na tome, a najviše građanima na strpljenju. Najavio je i kako će uz klupe koje su postavljane uz prometnicu, na jesen biti posađeno i drveće.

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić istaknuo je da je ukupna vrijednost radova na Branimirovoj devet milijuna kuna. Napravljena je, pojasnio je, kompletna infrastruktura, uređena je hortikultura krajobraza, postavljene su klupe i označene biciklističke staze. Najavio je i kako sada intenzivno rješavaju imovinsko-pravne odnose za Branimirovu u Sesvetama, a kad budu riješeni, nastavit će s radovima produžetka Branimirove. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.