Hrvatski radio

Radio Sljeme

10:21 / 19.08.2021.

Autor: Ivan Hlupić

Grad će isplatiti do 7,500 kuna za vozila oštećena u potresima

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Radi se o obeštećenju za vlasnike vozila koja su oštećena u potresima u ožujku i prosincu prošle godine, ali isključivo na javnim površinama. Iznosi obeštećenja mogu pokriti najviše do 20% ukupne štete, no ne i više od 7,500 kuna.

Javni poziv na koji su se oštećeni građani (isključivo fizičke osobe) mogli javiti trajao je do 30. ožujka a uvjete za obeštećenje ispunilo je njih 79. Naknadne prijave neće se uvažiti.

Nakon što zaključak uskoro prihvati Gradska skupština, iz gradske uprave pozvat će građane koji su ispunili uvjete za obeštećenje da dostave dokumentaciju koja mora sadržavati osobnu iskaznicu, uvjerenje o prebivalištu, prometnu dozvolu oštećenog vozila, policijski zapisnik, procjenu štete osiguravatelja kod kojeg je vozilo osigurano, potvrdu banke o otvorenom računu i izjavu o suglasnosti za obradu osobnih podataka.

Još jedno ograničenje na koje su se odlučili u Gradu, osim najvišeg mogućeg iznosa odštete, je i da će štetu isplatiti za jedno vozilo po vlasniku.

O obeštećenjima govori zamjenica pročelnika za gospodarstvo Tatjana Operta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.