Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad će osnovati novo trgovačko društvo za obnovu sportskih objekata?

14.02.2019.

16:00

Autor: Krešimir Vešnik

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

Gradska uprava želi osnovati novo trgovačko društvo naziva "Sportski objekti". Prijedlog je to o kojemu će se raspravljati na skupštinskoj sjednici za 10-ak dana. Prvi projekt društva bi bila obnova Šalate.

Cilj društva s ograničenom odgovornošću "Sportski objekti", bila bi obnova dotrajalih sportskih objekata čime bi se omogućila njihova bolja iskoristivost i iznajmljivanje. Već kod osnivanja želi se iskoristiti gotove projekte uređenja i obnove objekata, ističe zamjenica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Tatjana Operta, a prvi među njima bila bi obnova Šalate - Kada se izvrši upis u zemljišnim knjigama, unijela bi se nekretnina u to društvo i onda bi to društvo izradilo projektnu dokumentaciju i pristupilo rekonstrukciji. 

Procijenjuje se da bi rekonstrukcija Šalate iznosila od 350 do 400 milijuna kuna te bi projekt bio podijeljen u dvije faze, objasnila je Operta na sjednici skupštinskog Odbora za obrazovanje i sport - Prva faza bi bila rekonstrukcija postojećih, otvorenih bazena i vanjskih terasa, tehničkih prostora, postrojenja uz bazen, zapadne i sjeverne tribine. Druga faza bi obuhvatila sve ostalo. 

Iako Šalata vapi za obnovom baš kao i još nekoliko sportskih objekata u našem gradu, pojedini gradski zastupnici pitaju zašto uopće za takve projekte osnovati novo društvo? Operta odgovara - Kada bi se unijele nekretnine u vlasništvo društva, moglo bi se putem financijskih banaka dignuti kredite s obzirom da grad Zagreb, da bi digao takav dugoročni kredit, mora dobiti ovlaštenje od Ministarstva financija, mora dobiti ovlaštenje od Vlade.

Gradska skupština raspravljat će o ovom prijedlogu na sjednici 24. ovog mjeseca.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.