Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad će višekratno sufinancirati uklanjanje grafita!

22.03.2018.

19:29

Autor: Boris Bogić/Hina

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Foto: - / -

Zastupnici Gradske skupštine većinom su glasova prihvatili izmjene i dopune odluke o zaštiti zgrada od grafita kojima se, među ostalim, građanima omogućuje višekratno sufinanciranje troškova za uklanjanje grafita i nanošenje zaštitnog antigrafitnog premaza.

Za provedbu te odluke iz gradskog proračuna izdvojeno je 20 milijuna kuna u sklopu programa uređenja grada i projekta sufinanciranja obnove pročelja višestambenih zgrada.

Sufinanciranje troškova uklanjanja grafita i troškova nanošenja zaštitnog antigrafitnog premaza može se ostvariti višekratno, a pravo na sufinanciranje troškova nabave kamera i tehničkog uređaja za videonadzor uličnog pročelja i ostalih pročelja može se ostvariti samo jedanput.

Pravo na sufinanciranje nabave kamera i tehničkog uređaja za videonadzor ostalih pročelja mogu ostvariti oni vlasnici i/ili suvlasnici koji su postavili videonadzor na ulično pročelje radi zaštite objekta.

Također se propisuju se minimalni tehnički uvjeti za kameru i tehnički uređaj kako bi se, kako je istaknuto u obrazloženju odluke, "podigla kvaliteta provođenja mjere" koja bi u slučaju potrebe mogla služiti za utvrđivanje relevantnih činjenica u određenim postupcima.

Osim toga, podnositelj zahtjeva koji je zbog nekog razloga od njega odustao moći će ostvariti pravo na sufinanciranje neke od propisanih mjera za zaštitu objekta od grafita ponovnim podnošenjem zahtjeva, stoji u izmjenama odluke o zaštiti objekata od grafita.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.