Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad daje kvartovska sportska igrališta u privatne ruke!

21.06.2019.

11:49

Autor: Boris Bogić

Darko Klasić

Darko Klasić

Foto: - / -

Gradski HSLS održao je danas konferenciju za medije ispred sportskog igrališta u Mikulićima kako bi upozorio na namjeru gradonačelnika Milana Bandića da sve veći broj kvartovskih igrališta daje u koncesije.

Samo mjesec dana nakon odluke o osnivanju društva Sportski objekti čija je jedina svrha brinuti se o gradskim sportskim objektima, gradonačelnik donosi odluku o raspisivanju natječaja za davanje u zakup sportskih građevina u vlasništvu Grada.

Tako bi u privatne ruke trebali ići Sportsko rekreacijski centri Gornji Stenjevec u Dubravici, Medvedgrad u Mikulićima i dvorana Medulićeva.

Navedeni sportski objekti jedini su takvi gdje građani, pogotovo mladi, mogu cijelu godinu baviti se sportskim aktivnostima. Mjesna samouprava u okviru svojih financija vrši održavanje i to su često rijetki javni prostori gdje je moguće organizirati i javne manifestacije.

- Ono što vidimo da "Grad Zagreb" radi je svakodnevna najava nekih suludih mega-projekata za koje očigledno grad nema dovoljno novaca pa sredstva pkušava namaknuti kroz što veće porezno opteečenje građana - naglasio je gradski zastupnik HSLS-a Darko Klasić.

No, gradonačelnik je zaključio da obnova sporstkih objekata predstavlja dugoročni trošak Gradskoj upravi te da s obzirom na financijsko stanje gradskog proračuna, te je objekte isplativije dati u koncesiju.

Tko će ih nakon toga koristiti i za što i po kojoj cijeni...drugo je pitanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.