Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad distribuira građevinski materijal za manje popravke

17.04.2020.

15:34

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Luka Stanzl/PIXSELL

foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Grad poziva građane, kojima je potrebna žurna pomoć sanacije oštećenja od potresa, da preuzmu građevinski materijal na pet punktova – privremenih skladišta. Ta mjera namijenjena je vlasnicima onih objekata koji, uz manje intervencije, mogu nastaviti normalno živjeti u svojim objektima.

Odnosi se to najviše na za građane gradskih četvrti najpogođenijih potresom (Donji grad, Gornji grad-Medveščak, Gornja Dubrava, Podsljeme i Sesvete), ali i za građane ostalih gradskih četvrti pogođenih potresom.

Građani će, prilikom preuzimanja manje količine građevinskog materijala, za nužnu sanaciju svojih objekata trebati potpisati izjavu o preuzetoj količini građevinskog materijala te izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva. Podjela građevinskog materijala vršiti će se putem članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora uz pomoć službenika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, a osnova podjele će biti podaci prikupljeni od Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata te podataka prikupljenih od članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora o objektima oštećenim u potresu u Gradu Zagrebu.

Građani najpogođenijih gradskih četvrti građevinski materijal preuzimaju na dolje navedenim lokacijama. Građani iz gradskih četvrti koje nisu navedene mogu se javiti u sjedište svoje gradske četvrti, gdje će se zahtjev razmotriti i proslijediti u Gradski ured za mjesnu samoupravu, te će nakon provedene procedure biti obavješteni o preuzimanju građevinskog materijala.

  1. Gradska četvrt Sesvete – DVD Kučilovina
  2. Gradska četvrt Donji grad – VII. I XVI. Gimnazija u Križanićevoj
  3. Gradska četvrt Gornji grad – Medveščak i Gradska četvrt Črnomerec – parkiralište kod krematorija Mirogoj
  4. Gradska četvrt Gornja Dubrava i Gradska četvrt Maksimir – Osnovna škola Granešina, uz sportsku dvoranu
  5. Gradska četvrt Podsljeme – Osnovna škola Vidovec i Osnovna škola Markuševec

svaki dan od 10,00 do 18,00 sati.

Podjela započinje u Gradskoj četvrti Sesvete u subotu 18. travnja 2020., a na ostalim lokacijama idući tjedan. Točan termin objavit će se pravovremeno po završetku postupka nabave.

Raspoloživ građevinski materijal:

- crijep (Kontinetal plus, Biber, Jupite i sljemenjaci s kopčom)

- drvena građa (jelove letve, štafle i daske duljine 4 metra)

- čavli za drvo (tri dimenzije)

- krovna folija (vodnonepropusna troslojna folija otporna na UV zračenje dim. 1,5 x 50m)

- mort za zidanje

- opeka (puna opeka i blok opeka u dvije dimenzije)

S obzirom na to da se radi o hitnoj sanaciji manjih oštećenja, iz Grada apeliraju na građane da budu racionalni u svojim zahtjevima te da traže samo onoliko materijala koliko je nužno za sanaciju najurgentnijih oštećenja, kako bi što više građana moglo iskoristiti ovu pomoć.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.