Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad do rujna planira upisati dodatnih 600 djece u gradske vrtiće

14.07.2022.

18:21

Autor: HRT Radio Sljeme

Danijela Dolenec

Danijela Dolenec

Foto: Slaven Branislav Babic / Pixsell

Više od 3000 zagrebačke djece ostalo je bez mjesta u vrtićima. Nakon dovršenog žalbenog postupka upisano je još 460 djece, a njih 1770 zadovoljava uvjete, ali nisu upisani. Dio roditelja čije žalbe nisu uvažene moći će upisati djecu u privatne vrtiće koji su povećali kapacitete za 12 skupina i za koje je Grad povećao subvencije.

Plan je do početka rujna broj upisane djece povećati za 600 u dodatnih 17 vrtićkih skupina, i to prenamjenom prostora u 12 gradskih vrtića, rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec te istaknula kako će se kapaciteti povećavati dok se ovaj problem u potpunosti ne riješi, i to uz pomoć EU projekata izgradnje novih vrtića:


"Mi smo značajno ubrzali tempo što se vidi iz činjenice da smo 21 projekt prijavili na prvi rok koji je otvoren za europska sredstva. Dakle, ako se svi naši planovi ostvare, a ja vas uvjeravam da će se ostvariti, mi ćemo u ovom mandatu izgraditi 13 vrtića. Ja mislim da je to rješenje ovih problema."Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.