Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad dodijelio stipendije za izvrsnost učenicima, studentima i doktorandima

27.03.2019.

12:53

Autor: Magdalena Pongrac

Dubravka Petric/PIXSELL

Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / -

84 učenika srednjih škola te 100 studenata i 7 doktoranada istaknulo se ove školske i akademske godine svojim radom. Njihovu izvrsnost Grad Zagreb nagradio je stipendijama u ukupnom iznosu od gotovo 20 milijuna kuna.

Učenička stipendija iznosi 2.895, studentska 3.980, a doktorandska 4.704 kune mjesečno. Što joj stipendija znači rekla nam je studentica Pravnog fakulteta Andrea Antunović - Iznimna mi je čast dobiti ovu nagradu, prvenstveno zato što se isplati svaki trud i svi sati učenja. Mislim da je ovo iznimna čast za sve nas koji smo dobili ovu stipendiju, a potrošit ću je prvenstveno na knjige za fakultet.

I doktorandica na Medicinskom fakultetu Petra Radić stipendiju će iskoristiti za potrebe studija - S obzirom na to da se mi na doktorskom studiju moramo dijelom financirati iz vlastitih sredstava, onda će stipensija svakako pomoći i našim školarinama. Uz to, sudjelujemo i u nizu različitih znanstvenih konferencija pa će nam stipendije i s te strane pomoći da lakše platimo te troškove. 

Uključujući ovu godinu, Grad Zagreb do sada je dodijelio ukupno 3841 stipendiju za što je izdvojio 314 i pol milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.