Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad dodijelio 86 stipendija za učenike i studente romske nacionalne manjine

08.04.2022.

13:54

Autor: Radio Sljeme

Dodjela stipendija

Dodjela stipendija

Foto: Marko Lukunić / PIXSEL

Na Svjetski dan Roma, 86 učenika i studenata romske nacionalne manjine primilo je ugovore o stipendiji Grada Zagreba za što je iz gradskog proračuna izdvojeno gotovo 3 milijuna kuna.

Predsjednica povjenstva za dodjemu stipendija, Nura Ismailovski naglasila je da je Zagreb prvi grad u Hrvatskoj koji je, još prije 10 godina, počeo davati stipendije za pripadnike romske nacionalne manjine.


- Rezultati su izvrsni, 2012. godine kada je počela dodjela stipendije, dodijelili smo šest stipendija, a sada imamo ove brojke”, rekla je Ismailovski te dodala da stipendija potiče i izvrsnost. 

- Zagreb je multikulturalan i multietnički grad, gdje svi imaju jednaka prava i mogućnosti za osobni razvoj. Obrazovanje je ključna poluga za osobnu afirmaciju ljudi, a stipendije izjednačavaju šanse”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.


Ugovore su stipendistima, uz gradonačelnika, uručili zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.