Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad donio odluku o školskim praznicima

06.06.2019.

11:31

Autor: Ivana Radaljac Krušlin

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradski ured za obrazovanje konačno je donio odluku o kalendaru školskih praznika. Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja predložilo osnivačima škola da odaberu jedan od četiri modela školskih praznika, Grad je odabrao onaj najsličniji dosadašnjam kalendaru rada.

"Mi smo se u Gradu odlučilo za prvi ponuđenu varijantu, znači za onu koja je najviše na tragu dosadašnjih kalendara rada. Znači da ćemo imati gotovo tri tjedna praznika za Božić, klasične praznike za Uskrs i nismo prihvatili ideju da imamo mini praznike tijekom jeseni, pojasnio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić."

Zimski odmor za učenike počinje od 23. prosinca 2019. i traje do 10.siječnja 2020., s tim da nastava počinje 13.siječnja 2020. godine.

     Proljetni odmor počinje od 10. travnja 2020. i završava 17. travnja 2020., s tim da nastava počinje 20. travnja 2020. godine.

Za razliku od škola kojima je osnivač Grad Zagreb, Zagrebačka županija od iduće školske godine uvodi jesenske praznike.Takva razlika izazvat će puno problema u praksi, poput nemogućnosti organiziranja školskih natjecanja, nacionalnih ispitaili usavršavanja nastavnika, napomenuo je Lovrić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.