Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Grad loše upravlja gradskom imovinom"

12.03.2021.

12:31

Autor: Mario Mihaljević

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

Upravljanje gradskom imovinom, bit će jedna od važnijih točaka dnevnog reda sjednice Gradske skupštine idućeg utorka, istaknuli su u Klubu gradskih zastupnika GLASA i HSU-A. Osvrnuli su se na lošu kvalitetu zraka u Zagrebu.

Slijedeći utorak održava se 40-ta. i u ovom sazivu posljednja sjednica gradske skupštine. Iz Kluba zastupnika GLASA i HSU-a nisu zadovoljni strategijom upravljanja gradskom imovinom o kojoj će biti riječi na sjednici.

Predsjednica kluba Anka Mrak Taritaš ističe da je strategija načelna i bez akcijskog plana

-Nema se opet ideja kako se upravlja gradskom imovinom. Ono što smo očekivali je da se donese akcijski plan, koliko vrijedi gradska imovina, da znamo koja će imovina biti za najam, te da znamo koju će imovinu Grad staviti u neku funkciju-.

U GLASU su se osvrnuli i na lošu kvalitetu zraka u Zagrebu. Naime grad je po zagađenosti, prije nekoliko dana zauzeo 4. mjesto u svijetu, kaže gradska zastupnica Sonja König. Svi mjerni pokazatelji na području grada ukazuju na to da smo naveliko prešli dozvoljenu količinu štetnih čestica, rekla je Konig.

 -Ti podaci pokazuju da pod hitno trebamo izraditi akcijske planove za poboljšanje kvalitete zraka u Zagrebu. Dugave i sami centar grada imaju najzagađeniji zrak, centar prvenstveno zbog brojnih garaža i automobila-.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.