Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad nabavio gotovo 50,000 lampaša

17.11.2020.

10:57

Autor: Ivan Hlupić

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Grad lampaše želi podijeliti građanima kroz 218 mjesnih odbora u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Lampaši još uvijek nisu stigli u sjedišta gradskih četvrti. Nije poznato koliko je Grad platio lampaše ni od koga ih je nabavio.

Gradonačelnik je prijepodne uputio poruku sugrađanima u kojoj ih poziva da iskažu jedinstvo u pijetetu žrtvama palim u obrani Hrvatske te večeras zapale lampaše u svojim domovima i uz Ulicu grada Vukovara. - Za one koji ne mogu ili nisu stigli nabaviti lampaše osigurali smo određeni broj na adresama Mjesnih odbora, stoji u poruci gradonačelnika.

Lampaši su gradskim četvrtima podijeljeni prema broju kućanstava na pojedinom području. Tako su u Gradu pedantno izračunali da su omogućili jedan besplatni lampaš svakom šestom kućanstvu u Zagrebu. U najmnogoljudnijoj gradskoj četvrti Trešnjevka jug trebalo bi se podijeliti 4,500 lampaša, 750 po svakom mjesnom odboru u toj četvrti. 

S obzirom da se o svemu doznaje u posljednji čas izgledno je da se radi o ad hoc odluci gradonačelnika Bandića, a iz gradskih četvrti stižu komentari zbunjenih zaposlenika koji nisu sigurni kako podijeliti ogromnu količinu lampaša u tako kratkom vremenu. Nije obznanjeno ni kako se misli spriječiti moguće zloupotrebe odnosno je li ograničena količina lampaša koju građani mogu uzeti. 

Oporba je ogorčena ovakvim trošenjem gradskog novca. Kandidat za gradonačelnika Renato Petek prvi je objavio informaciju o tome na svom Facebooku. "Jedino se pouzdano zna da će gospodin Pripuz poslije ove akcije profitirati zbrinjavajući tone ovog nerazgradivog otpada o našem trošku", poručio je Petek. Poručivši da gradonačelnik javnim novcem financira svoju kampanju za lokalne izbore, gradski HSLS zatražio je od gradske uprave da objavi iznos sredstava utrošenih na nabavu lampiona kao i dobavljača.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.