Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad nastavlja dijeliti gotov kompost. Gradonačelnik posjetio gradski vrt u Stenjevcu

17.10.2022.

16:43

Autor: HRT/Radio Sljeme

Gradonačelnik Tomašević dijelio kompost građanima

Gradonačelnik Tomašević dijelio kompost građanima

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Grad se nastavlja rješavati nagomilanog gotovog komposta. Nakon što su ga razvozili po livadama kod Sveučilišne bolnice, dijelili građanima u kompostani na Jakuševcu, danas je podjela nastavljena za korisnike gradskih vrtova, i to u onom stenjevečkom. Ondje je bio i gradonačelnik.

Iako u kompostani na Jakuševcu još uvijek traje inspekcijski nadzor, gradonačelnik Tomislav Tomašević uvjerava da ondje problema nema - Trenutno nije problem u kapacitetu iako je jasno da će nam trebati nova kompostana. Ovo što smo imali situaciju s inspekcijom je bila količina komposta koja je bila tamo, neprodana, nepodijeljena, tako da se to sad riješilo.

  

A novu kompostanu još je prošla gradska vlast naumila graditi u Novskoj. Tomašević na tome i dalje radi - Imao sam sastanak s novom gradonačelnicom. Imamo određena sporna pitanja koja zajednički rješavamo. Ne bih o tome dok ih ne riješimo na zajedničkom sastanku koji bi se trebao dogoditi u idućih tjedan dana.


A u međuvremenu, novonastali višak u postojećoj kompostani počeo se dijeliti građanima. Danas u prvom od 15 gradskih vrtova, u Stenjevcu - Zato i populariziramo ovu akciju da građani besplatno uzmu kompost jer mislimo da je red da građane nagradimo za to što odvajaju otpad - rekao je gradonačelnik.


S druge strane građani nisu sretni novim naseljem koje se gradi u blizini vrta, ali i njihovih domova - Vjerujem da su te dozvole izdane prije nekoliko godina. Uglavnom se prvo rade zgrade, a onda se razmišlja o društvenoj infrastrukturi. Taj trend trebamo preokrenuti - zaključio je Tomašević.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.