Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad ne odustaje od obnove Branimirca. U funkciju zasad ide istočni plato tržnice

25.09.2022.

18:19

Autor: Radio Sljeme

Istočni plato Branimirove tržnice

Istočni plato Branimirove tržnice

Foto: Kristina Bokanić / Radio Sljeme

Nekad najjača tržnica u Zagrebu, Branimirac, godinama stoji zapuštena, pomalo zaboravljena. No doznajemo da bi se ta priča konačno trebala pomaknuti s mrtve točke.

Prva uklanjanja metalnih kioska s Branimirove tržnice počela su još 2015. godine. Pričalo se tada da je netko od moćnika bacio oko na atraktivnu lokaciju koja se nalazi na ruti između Autobusnog i Glavnog kolodvora. U pitanju su, međutim, neriješeni imovinsko pravni odnosi i tužbe zbog čega projekt i dalje stoji, rekla je za Radio Sljeme voditeljica Tržnica Zagreb Božena Cvitanović. No plan obnove ipak ide dalje.


- U prethodnih nekoliko mjeseci kompletirali smo još neke mape glavnog projekta. Trenutačno radimo na pripremnim radnjama koje su potrebne za ishođenje građevinske dozvole. No još uvijek imamo neka otvorena pitanja iz imovinsko pravnih odnosa kao i određene sudske zabilježbe koje imamo na toj lokaciji. S odvjetničkim timom radimo na tome da pokušamo što prije zatvoriti taj dio kako bi se neometano moglo pristupiti ishođenju građevinske dozvole - rekla je Cvitanović. 


U međuvremenu, Vijeće gradske četvrti Donji grad osmislilo je prijelazni plan.


- Razgovarali smo s Vijećem gradske četvrti kako da malo uredimo istočni plato minimalnim komunalnim zahvatima, možda bismo stavili novi sloj asfalta i nisko zelenilo kako bi se taj dio tržnice koliko toliko doveo u red. Vjerujem da će u skorije vrijeme taj dio biti realiziran. Htjeli bismo da istočni plato bude pristupačniji građanima za neka društvena događanja - otkrila nam je Cvitanović koja se nada da će taj dio tržnice biti stavljen u funkciju do kraja ove godine. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici