Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad nema namjeru zatvarati Klub Jabuku, već iseliti udrugu u stečaju

15.10.2020.

17:29

Autor: Davor Šalat

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Grad Zagreb nema namjeru zatvarati Jabuku, već iseliti udrugu u stečaju, raspisati javni natječaj i osigurati nastavak iste kulturne djelatnosti - zaključili su iz gradske uprave. Deložacija GSK Jabuke najavljena je za utorak.

Nakon što je to gradonačelnik Milan Bandić jučer rekao u emisiji Radio Sljemena Zagrebi po Zagrebu, Grad je priopćenjem poručio da se kultni klub Jabuka ne gasi te da ostaje namijenjena mladima. Poručuju da je Grad godinama pokušavao regulirati odnose s Glazbeno scenskim klubom Jabuka koji je u zakup dobio prostor na Jabukovcu još 2001. godine. Postupak njihovog iseljenja zbog nepodmirivanja obveza Grad je pokrenuo još 2015., a zatim je nastavljen sudski postupak budući da korisnik nije želio napustiti prostor. 

Na današnji dan dug prema Gradu Zagrebu s osnova korištenja prostora na Jabukovcu 28 iznosi gotovo pola milijuna kuna te se iseljenjem stečajnog dužnika nekretnina vadi iz stečajnog postupka upravo s namjerom da se osigura nastavak kulturne djelatnosti u prostoru, navodi se u priopćenju. Grad Zagreb nema namjeru zatvarati Jabuku, već iseliti udrugu u stečaju, raspisati javni natječaj i osigurati nastavak iste kulturne djelatnosti - zaključili su iz gradske uprave. Deložacija GSK Jabuke najavljeno je za utorak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.