Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad obnovio terasu u Brajkovićevom prilazu

15.05.2017.

15:52

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad je prije osam mjeseci započeo obnovu terase na zgradi u Brajkovićevom prilazu u Sigetu. Uređena je površina od šest tisuća kvadratnih metara, a vrijednost investicije je gotovo sedam milijuna kuna bez PDV-a.

Radovi su obuhvatili sanaciju terase pri čemu je ojačana cijela konstrukcija. Napravljeni su i podnožni betoni u padu te cijela hidroizolacija, a na kraju je cijelo područje asfaltirano. Uređene su kompletno sve žardinjere i ograde, a postavljena je i nova javna rasvjeta. 

Nisu svi stanovnici zgrade u Sigetu zadovoljni odrađenim radovima. Žalili su se na nedovoljan broj klupa i koševa za smeće te vrućinu koju će u ljetnim mjesecima prouzročiti novo postavljeni asfalt.

Stavit ćemo još četiri do pet klupa koliko bude trebalo. Stavit ćemo koševe za smeće, naglasio je pomoćnik pročelnika za građenje i održavanje komunalne infrastrukture, Damir Đerzić.

Također je rekao da imaju u planu obnovu novih terasa, dvije terase godišnje, te da za njih imaju već izrađenu projektnu dokumentaciju. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.