Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad odlučio dati 300.000 kuna za 4 četvorna metra zahoda

30.04.2019.

15:25

Autor: Magdalena Pongrac

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što su mediji otkrili da rekonstrukcija 3,86 četvornih metara kućice s dva wc-a na Trgu kralja Petra Krešimira IV. košta 297.312 kuna, slučaj je kritizirao gradski SDP, a od odgovornosti su se ogradili Vijeće Gradske četvrti Donji grad i tamošnji Mjesni odbor.

Grad je bez pitanja odlučio potrošiti gotovo 300.000 kuna za obnovu 4 četvorna metra zahoda na Trgu Petra Krešimira IV., tvrdi predsjednik Gradske četvrti Donji grad, Petar Paradžik. Ističe da su troškovnik u Vijeću dobili tek prije 4 dana, a precijenjeni wc već je obnovljen - Mi smo tek idući mjesec trebali odlučivati o tome hoćemo li uvažiti predloženi projekt ili ne, no do toga nismo uspjeli doći. Kad je troškovnik izašao u javnost, ispalo je da je cijena uređenja kućice gotovo 10.000 eura po četvornome metru, dakle trošak je prenapuhan za najmanje 6 ili 7 puta. Mi ćemo u Vijeću idući tjedan o tome raspravljati no pretpostavljam da ćemo odbiti ovu akciju. Park želimo obnoviti no kućicu ne. U svakom slučaju, netko se iz Zrinjevca dobro zaigrao s uređenjem ovog javnog zahoda.

SDP-ov član Mjesnog odbora Petar Krešimir IV., Dejan Glišić, ističe da ovakvu obnovu nisu očekivali - Građani i mjesni odbor su predlagali da se uredi park za djecu, osposobi javni wc i vrati česma, mislim da su to korisne stvari za zajednicu. No upitna je sada ta cijena, a od Grada je nemoguće na vrijeme dobiti informacije o tome što će se i kako raditi te po kojoj cijeni.

U subotu su se o toj temi oglasili iz Zrinjevca, iz kojeg tvrde da medijske informacije o obnovi 'nisu vjerodostojne', a gradonačelnik Milan Bandić slučaj je prokomentirao rekavši da se on 'ne bavi šekretima'.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.