Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad osigurao novih 500 parkirališnih mjesta u bivšem "Gredelju"

05.07.2018.

11:52

Autor: Margareta Jozinović

HRT, Radio Sljeme

HRT, Radio Sljeme

Foto: - / -

Zagrebparking je otvorio novo parkiralište u kompleksu bivše tvornice "Gredelj", a na njega se ulazi iz Strojarske ulice. 500 novih mjesta tako očekuje vozače u neposrednoj blizini Autobusnog kolodvora.

Pozivamo naše građane da kad dolaze u centar grada, ostave vozila ovdje jer im pješice treba od 10 do 15 minuta do centra. Također imamo parkirališta i za bicikle koja su besplatna. Parkiralište je 10 kuna dnevno od ponedjeljka do subote u vremenu od 7 ujutro do 20 sati. Mjesečna karta za ovo parkiralište je 200 kuna, a nedjeljom nema naplate, rekla je voditeljica podružnice Zagrebparking Ana Preost.

Nova parkirna mjesta jedna su od mjera Grada da se svim korisnicima parkirnih površina omogući parkiralište po povoljnim cijenama sve bliže centru, objasnila je predsjednica uprave Zagrebačkog Holdinga Ana Stojić Deban. 

Ovim potezom Grad odgovara na problem parkiranja pri dolasku i na Autobusni kolodvor. Gradonačelnik Milan Bandić dodao je kako je jako važno i za sugrađane, ali i za one koji u Zagreb dolaze. Mi o njima moramo voditi računa. Da se ovdje parkiraju i lagano se za 10 minuta prošeću preko Krešimirovog Trga do Trga bana Jelačića. Ovdje smo potrošili nekih milijun i 200 tisuća kuna, a nije problem hoćemo li mi to vratit za 6 mjeseci ili godinu dana jer cilj Zagrebparkinga nije profit nego da naši građani budu što zadovoljniji.

Uz uređeno parkiralište na Paromlinu, Grad sada nudi još jednu lokaciju kojom ima namjeru rasteretiti opterećene zone u centru. Iako Grad na napuštenim i neuređenim lokacijama Paromlina i Gredelja obećava urbane zone, čini se kako s njihovom revitalizacijom kreće tek uređenjem parkirališta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.