Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad osposobljava mlade za zapošljavanje i samostalni život

18.11.2019.

12:20

Autor: Magdalena Pongrac

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / -

U Zagrebačkom inovacijskom centru na Velesajmu održava se završna konferencija o rezultatima projekta „Mreža za mlade Grada Zagreba - za socijalno uključivanje". Cilj mu je poboljšati zapošljivost mladih, posebice onih s problemima u ponašanju.

60-ak mladih koji izlaze iz domova alternativne skrbi i koji su u riziku od napuštanja obrazovanja, u godinu i pol dana, prošlo je kroz program socijalnog uključivanja Mreže za mlade našega grada. Koje aktivnosti im je ponudio Grad u suradnji s udrugama „Ambidekster klub", „Hrabri telefon", „Igra" i „Djeca prva", rekla je voditeljica gradskog Odjela socijalne zaštite Zorana Uzelac Bošnjak - Mladi su se kroz program osposobljavali za karijerno savjetovanje, učili su pisati životopis, prezentirati se potencijalnim poslodavcima i znati se ponašati u radnoj sredini uz dodatnu podršku jednog dijela socijalnih usluga o tome kako se nositi u životu s određenim poteškoćama. Dakle, oni koji nemaju dobru i kvalitetnu podršku obitelji imaju podršku sustava.

Projekt je s gotovo 700 tisuća kuna financirao Europski socijalni fond, a na internetskim stranicama Grada Zagreba mladi mogu pronaći aplikaciju koja ih priprema za svakodnevni život - Vjerujem da će ona poslužiti svim mladima koji se, na pragu izlaska iz obiteljskog doma, iz jedne ugodne i sigurne sredine nalaze u svijetu samostalnog snalaženja.

S obzirom na dobre rezultate koje je projekt iznjedrio, nastavit će se i iduće godine, a bit će uvršten i u Socijalni plan Grada Zagreba za razdoblje od 2021. do 2027.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.