Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad silom preuzeo radove na stubama u Importanne centru!

29.10.2018.

14:38

Autor: Magdalena Pongrac

Grad silom preuzeo radove na stubama u Importanne centru!

Grad silom preuzeo radove na stubama u Importanne centru!

Foto: - / -

Radovi na stubama u Importanne centru počeli su danas, nakon što je Grad noćas zastrašio djelatnika Centra koji ih je čuvao. Iz Centra su priopćili da ne podržavaju agresivan način na koji Grad djeluje te da stube, prema njihovoj dokumentaciji, nisu sigurne za korištenje.

"Noćas oko 2 sata nenajavljenim i agresivnim pristupom 30-ak je djelatnika zaštitarske tvrtke Bilić-Erić prisililo djelatnika Centra da odstupi od svoje zaštitarske dužnosti," ističu u priopćenju iz uprave Centra. Naglašavaju da je gradska kamera, koja inače snima područje pokretnih stuba, tijekom vikenda preusmjerena kako ne bi snimila ovaj događajIstiču da na ovaj način Grad želi opravdati neplansko korištenje financijskih sredstava iz proračuna.

U priopćenju stoji i da su stvoreni nepotrebni troškovi u iznosu višem od milijun kuna za provođenje i dovođenje struje za stepenice koje su već opremljene adekvatnim strujnim priključcima koje je Importanne Centar ustupio na korištenje, ali je Grad korištenje istih odbio.

Naime, Importanne Centar posjeduje svu potrebnu dokumentaciju koja dokazuje da se pokretne stepenice ne mogu pustiti u promet i uporabu sukladno pravilima struke i pozitivnim propisima, a kojima podliježu takvi strojevi i oprema.

Poslali smo upit na odgovorne iz Gradske uprave i evo njihovog odgovora: 

"Grad Zagreb je u interesu javnosti u zakonskim okvirima preuzeo kontrolu nad javnim prolazom koji predstavlja javno prometnu površinu te je tako onemogućeno daljnje blokiranje popravaka pokretnih stepenica od strane Importanne centra d.o.o.

Trenutno se izvode završni radovi i očekujemo da će građani uskoro moći nastaviti neometano korištenje pokretnih stepenica.

Radove izvode stručne i ovlaštene osobe kojima je na zakonom propisan način povjereno obavljanje tih poslova, pri čemu sam popravak stepenica obavlja Društvo koje je i u prethodnom razdoblju održavalo te stepenice i koji jedino u Republici Hrvatskoj ima sve nacrte i planove upravo tih stepenica te ih može na odgovarajući način servisirati."

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.