Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad Zagreb dobio skoro 115 milijuna eura bespovratnih sredstava

07.02.2018.

13:44

Autor: Emina Dabo Hunjak

FOTO: Zarko Basic/PIXSELL

FOTO: Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisan je sporazum o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u sklopu projekta "Konkurentnost i kohezija". Sedam najvećih urbanih središta od sada na raspolaganju ima više od 303 milijuna eura bespovratnih sredstava Europske unije.

Cilj projekta je promicanje održivog urbanog razvoja i poticanje suradnje između jedinica lokalne i regionalne samouprave. Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac rekla je kako očekuje da će gradovi koji su potpisivanjem sporazuma dobili novac čim prije krenuti s realizacijom svojih projekta.

Grad Zagreb je na raspolaganje dobio gotovo 115 milijuna eura. Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić rekla je kako se Grad nada da će dodatnim razvojem svojih projekta dobiti još sredstava iz EU fondova. 

Mi smo pripremili projekte s područja poduzetništva, kulture te projkete koji se odnose na ulaganje u napuštena područja unutar gradova, rekla je zamjenica gradonačelnika Zagreba Olivera Majić. Dodala je kako se dio projketa odnosi i na poboljšanje učinkovitosti prometa i toplinarske infrastrukture.

Ovakav se projekt prvi puta provodi u našoj zemlji, a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Kohezijskog te Europskog socijalnog fonda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.