Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad Zagreb objavio plan preseljenja učenika osnovnih škola

22.05.2020.

15:47

Autor: Mario Mihaljević

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradski ured za obrazovanje grada Zagreba objavio je u petak plan preseljenja učenika pet osnovnih škola oštećenih u potresu za školsku godinu 2020./2021. Učenici osnovnih škola oštećenih u potresu, nastavu će pohađati u osnovnim školama koje nastavu organiziraju u jednoj smjeni.

Iz ureda ističu da će odgojno-obrazovni rad za sve ustanove biti organiziran u dvije smjene, a pri izradi plana, napominju, u obzir su uzete prostorne mogućnosti svih škola te potrebe i prava učenika na obrazovanje pod jednakim uvjetima, a to podrazumijeva i organiziranje programa produženog boravka u tim školama. 

Planovi preseljenja i organizacije odgojno-obrazovanog rada od sljedeće školske godine izrađeni su u suradnji s ravnateljima svih ustanova, ističu iz gradskog ureda.

Za Osnovnu školu Bukovac završetak sanacije predviđa se 31. prosinca 2021., a učenici će nastavu pohađati u OŠ Frana Krste Frankopana (1.a, 1.b i 1.c), OŠ Petra Preradovića (2.a, 2.b i 2.c), OŠ Jordanovac (1.d i 2.d te treći i četvrti razredi), i u OŠ Žuti brijeg (viši razredi) te će za sve biti organiziran prijevoz.

Učenici OŠ dr. Ivan Merz, za koju se završetak sanacije očekuje 1. rujna 2021., premještaju se u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića (prvi razredi te 2.a, 6.a i 6.b), u OŠ Josipa Jurja Strossmayera (2.b i 2.c te 4.b i 4.c) i u OŠ Matka Laginje (treći razredi, 4.a te peti, sedmi i osmi razredi). Učenici nemaju organiziran školski prijevoz.

Dovršetak sanacije OŠ Miroslava Krleže očekuje se 1. rujna 2021., a učenici se premještaju u OŠ Jabukovac (niži razredi) i OŠ Pantovčak (viši razredi) te će imati organiziran prijevoz. 

Učenici OŠ Petra Zrinskog, za koju je završetak sanacije predviđen 1. rujna 2021, sele se u OŠ Tina Ujevića (prvi razredi), OŠ Izidora Kršnjavoga (drugi i treći razredi) i OŠ Ivana Cankara (četvrti razredi) i nemaju organiziran prijevoz. U OŠ Ive Andrića sele se peti, šesti, sedmi i osmi razredi, kojima će biti organiziran prijevoz.

Učenici Područne škole Vugrovec OŠ Vugrovec-Kašina, za koju je dovršetak sanacije planiran 1. rujna 2021., nastavu će pohađati u PŠ Prekvršje (prvi, drugi i treći razredi), PŠ Planina Donja (četvrti razredi), dok se viši razredi sele u OŠ Iver i svima će im biti organiziran školski prijevoz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.