Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grad Zagreb uvijek će biti oslonac žrtvama obiteljskog nasilja

07.03.2023.

13:55

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

Dom za djecu i žrtve nasilja

Dom za djecu i žrtve nasilja

Foto: Jurica Galoić / Pixsell

Uoči sutrašnjeg Međunarodnog dana žena, predstavnici gradske vlasti obišli su sjedište Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja „Duga - Zagreb". Radi se o ustanovi koja pruža usluge savjetovanja i psihosocijalni tretman počiniteljima nasilja u obitelji. 

Dom Duga Zagreb gradska je ustanova socijalne skrbi koja radi s osuđenim počiniteljima nasilja. Dom također posjeduje skloništa za žrtve nasilja kroz koje je od 2005 godine, prošlo 1350 žena. Podrška Grada od velike je nam je važnosti istiće ravnateljica Doma Željka Barić


-Jako smo zadovoljni na podršci koju dobivamo sve ove godine, su je sve skupa zaposleno desetak ljudi ali radimo veliki posao i trudimo se pružiti visoke standarde zaštite za žrtve obiteljskog nasilja i njihovu djecu. 


Trend obiteljskog nasilja u gradu Zagrebu u stalnom je u porastu. Grad je u sijećnju ove godine donio novu strategiju zaštite od nasilja u obitelji, i poduzima sve kako bi pomogao žrtvama nasilja kaže zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec 


-Tijekom ove godine želimo pokrenuti dvije aktivnosti. Jedan broj iz fonda stanova, koje grad Zagreb posjeduje, dati na upravljanje skloništima. Kao Grad financiramo još dva skloništa, to su Autonomna ženska kuća i Ženska pomoć sada. Želimo ekonomski pomoći ženama koje izlaze iz skloništa, kako bi im olakšali situaciju-. Svim žrtvama obiteljskog nasilja Grad Zagreb će i u budućnosti biti na raspolaganju, dodala je Dolenec. 
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.