Hrvatski radio

Radio Sljeme

Građani autobus čekaju u vodi i blatu, Grad obećao riješiti problem

11.10.2019.

12:41

Autor: Magdalena Pongrac

Građani autobus čekaju u vodi i blatu, Grad obećao riješiti problem

Građani autobus čekaju u vodi i blatu, Grad obećao riješiti problem

Foto: - / -

Na autobusnoj stanici u Soblincu u Sesvetama, liniju koja prometuje prema Blaguši stanovnici čekaju u vodi i blatu. Na neuređene ceste i lošu odvodnju žale se već 12 godina. U emisiji Moj firtl doznali smo kada Grad planira riješiti te probleme.

Jurica Rosandić iz Sektora za ceste nadležnog gradskog ureda rekao je da bi radovi na uređenju cesta trebali početi krajem idućeg mjeseca - Križanje se kompletno rekonstruira sa svim prilazima, dodaju se lijevi skretači na Soblinečkoj ulici u smjeru Prepuštovca i na Šašinovečku ulicu. Rade se pješačko-biciklistički nogostupi, javna rasvjeta, semaforizira se križanje i uređuje nova odvodnja.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić govorio je o planovima za uređenje sustava odvodnje - Prema odluci Grada i Vodoopskrbe i odvodnje, novac je osiguran iz Europskih fondova i radovi sigurno počinju iduće godine, vjerojatno već početkom. No građani moraju znati da će rekostrukcija mreže trajati oko 5 godina.

Građani o stanju u Soblincu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.