Hrvatski radio

Radio Sljeme

Građani će 230 tisuća kuna platiti maketu remetinečkog rotora

29.10.2019.

14:44

Autor: Magdalena Pongrac

Antonio Bronic/PIXSELL

Antonio Bronic/PIXSELL

Foto: - / -

227 i pol tisuća kuna Grad će platiti izradu makete remetinečkoga rotora. Ovaj trošak Grad opravdava time da jasno mora pokazati projekte financirane sredstvima Europske unije, no gradski zastupnici oporbe u tome vide rasipnost.

Da se gradonačelnik Milan Bandić, kupujući maketu, samo želi pohvaliti prvim ozbiljnim projektom koji je Grad Zagreb uspio financirati sredstvima Europske unije, smatra SDP-ov Matej Mišić - Nema nijednog racionalnog razloga zbog kojeg bi Grad trebao ulaziti u ove iracionalne troškove, ali gradonačelnik se već godinama ponaša prema proračunu kao da je njegov osobni bankomat.

Protiv ovog troška je i nestranački zastupnik Vladimir Ferdelji - Makete koje koštaju ovolike cifre svakako su preskupe i vjerujem da ih nitko ne bi odobrio u Europskoj uniji. To se, po mojem mišljenju, moglo napraviti puno jednostavnije jer i dobre fotografije su jednako dobre kao makete.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.