Hrvatski radio

Radio Sljeme

Građani na trasi Baštijanove godinama ne mogu raspolagati svojim zemljištem

26.01.2018.

12:57

Autor: Emina Dabo Hunjak

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Više od pola stoljeća najavljuje se spajanje Baštijanove i Zagrebačke ulice, no gradnja još uvijek nije započela. Sve to stvara probleme građanima koji imaju kuće i parcele na trasi produžene Baštijanove ulice. U emisiji "Moj firtl" odgovor na ove probleme dali su i predstavnici Grada.

Građani koji žive na trasi produžene Baštijanove već gotovo 60 godina ne mogu raspolagati svojim zemljištem jer se nalazi na prostoru buduće prometnice. Premda su gradske vlasti najavile otkup njihovih nekretnine, građani ne vjeruju u skoro rješavanje njihovih imovinsko-pravnih odnosa. 

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić jutros je posjetio građane Rudeša te najavio rješavanje njihovih problema, a pročelnik gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Damir Lasić rekao je kako se trenutno vrši procjena nekretnina na trasi Baštijanove nakon koje će se vlasnicima ponuditi naknada za njihove nekretnine.

Mi ćemo se unutar Grada posložiti na bolji i kvalitetniji način i zajedno iznaći jedno dobro i kvalitetno rješenje gdje svi moraju biti zadovoljni, poručio je Mikulić u emisiji "Moj firtl".

Lasić je kazao kako je potrebno osigurati stanove za ljude koji žive u tim kućama i platiti naknadu, a sve prema tržišnoj cijeni nekretnine u ovom trenutku. Samu naknadu određuje vrijednost nekretnine procijenjene po sudskom vještaku, rekao je Lasić.

Pomoćnik Ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Krunoslav Tepeš opisao je kako bi trebala izgledati buduća prometnica koja na trasi Baštijanove.

Prva dionica predviđena je u potezu 800 metara, a u prvoj fazi predviđen je jedan kolnik s dvosmjernim prometovanjem te zasebnim lijevim skretačima, kompletnom komunalnom infrastrukturom, nogostupima i biciklističkom stazom, rekao je Tepeš.

Konačno rješenje o otkupu imovine građana Rudeša na trasi Baštijanove Grad bi trebao donijeti u roku od dvije godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.