Hrvatski radio

Radio Sljeme

Građani ne smiju biti taoci kaosa u Holdingu

09.10.2021.

14:14

Autor: Nikolina Devčić

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon smjena i sukoba u vrhu Zagrebačkog holdinga i danas se nižu kritike na račun zagrebačke vlasti predvođene platformom Možemo. Zastupnici Mosta poručuju da građani ne smiju biti taoci kaosa u Holdingu.

Saborski i gradski zastupnici Mosta izrazili su zabrinutost zbog stanja u Zagrebačkom holdingu ustvrdivši da se Gradska uprava umjesto problemima građana bavi kadroviranjem.

- Mijenjaju se upravljački i nadzorni odbori po gradskim poduzećima brže nego što voze tramvaji u Zagrebu - rekao je Mostov saborski zastupnik Zvonimir Troskot na konferenciji za novinare o situaciji u Zagrebačkom holdingu.

Kaže i kako, umjesto da se krene s rješavanjem problema građana, od izgradnje prometnica, funkcioniranja mreže ZET-a, do problema otpada ,gradska uprava se bavi kadroviranjem.

Kada je je riječ o nepravilnostima u samom ZET-u Troskot je upozorio na upisivanje imovine koja mu ne pripada po katastru, neriješene imovinsko-pravne odnose oko Žičare, te dugove od 500 milijuna kuna. Napomenuo je i kako linija tramvaja broj 17 sve neredovitije vozi.

Gradski zastupnik Marko Sladoljev rekao je da se ništa ne događa ni na nižim gradskim razinama, u mjesnim odborima i gradskim četvrtima, ne odgovara se na pitanja građana i ne rješavaju problemi. "Grad stoji", ustvrdio je.

Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić ističe zabrinuti su zbog situacije u Zagrebačkom holdingu te da im nije jasno zašto svi koji su imenovani na ključne pozicije u Zagrebu odlaze od gradonačelnika i očekuje odgovore.

- Bojimo se hoće li ti odgovori uopće biti istiniti kada imamo u vidu da uopće nisu odbačeni navodi bivšeg člana Uprave Holdinga Ante Samodola te da je gradonačelnik lagao da ne poznaje sestru Ratka Bajakića - kazala je Selak Rasudić. Pita i zašto je svima koji rade u gradu zabranjeno bez odobrenja gradske uprave istupati javno.

Na situaciju u bolnici Srebrnjak osvrnuo se gradski zastupnik Trpimir Goluža ustvrdivši da je ona ogledni primjer netransparentnog upravljanja i ispunjavanja "na komesarski način političkih odluka koje se donose u uskom krugu oko gradonačelnika Tomaševića". Tvrdi da je rad Upravnog vijeća te bolnice tajan, da su radili u krnjem sastavu i donosili odluke pod utjecajem gradonačelnika, a ne na temelju stručnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.