Hrvatski radio

Radio Sljeme

Građani ovaj vikend mogu preuzeti izrađene osobne dokumente

27.07.2021.

11:33

Autor: Mario Mihaljević

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Zbog pojačanih gužvi na poslovima upravnih isprava ovoga vikenda građani će osobno moći preuzeti svoje izrađene osobne dokumente na četiri lokacije u Zagrebu, izvijestila je u utorak Policijska uprava zagrebačka.

Dokumenti će se moći preuzeti u subotu (31. srpnja) i u nedjelju (1. kolovoza) u vremenu od 7 do 14 sati, i to na sve četiri lokacije gdje se obavljaju upravni poslovi: Petrinjska 30, Heinzelova 98, II. policijska postaja Zagreb (Črnomerec) i VI. policijska postaja Zagreb (Novi Zagreb).

Dokumenti se osobno preuzimaju na onoj lokaciji na kojoj je podnijet i zahtjev uz predočenje potvrde o podnijetom zahtjevu te staru osobnu ili putovnicu.

Policija navodi kako u navedene dane neće zaprimati nove zahtjeve, već će isključivo izdavati osobne iskaznice i putovnica koje su izrađene.

Može se kontaktirati i govorni automat kako bi se provjerio status izrade dokumenata, za osobne iskaznice 01/4563602 te za putovnice 01/4563601.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.