Hrvatski radio

Radio Sljeme

Građani prosvjedovali zbog preseljenja migranata u hostel Arena

17.11.2017.

01:06

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanovnici gradskih četvrti Lanište i Savski Gaj okupili su se u Remetinečkom gaju kako bi prosvjedovali protiv preseljenja migranata iz hotela Porin u hostel Arena, koji se nalazi u njihovom kvartu. Kažu da je četvrt prekapacitirana da bi primila toliko novih stanovnika.

Odluka MUP-a da u hostel Arena preseli azilante iz hotela Porin koji se treba obnoviti izazvala je negodovanje građana Novog Zagreba. Stotinjak stanovnika izrazilo je nezadovoljstvo time što bi im susjedi uskoro mogli postati migranti te protiv toga prosvjedovalo. Jedan od organizatora prosvjeda, Igor Čović, pojasnio je zašto su odlučili organizirati prosvjed. Smatramo da to nije prikladno mjesto, prvenstveno zato što ovaj kvart infrastrukturno ne može podnijeti nešto takvo. U kvart je u zadnjih 10 godina doselilo 6 tisuća stanovnika, a infrastruktura se nije pomaknula dalje od onoga što je bilo prije 20 godina. Moramo napomenuti da mi ne prosvjedujemo protiv tih ljudi kojima treba pomoć, nego jednostavno smatramo da ovaj prostor nije adekvatan za takav centar.

Kako bi spriječili preseljenje migranata u već prekapacitiranu četvrt, stanovnici će potpisati peticiju te ju, uz zahtjev da se migrante preseli na drugu lokaciju, predati Gradskoj upravi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.