Hrvatski radio

Radio Sljeme

Građani Središća žele zaštititi dječji park u Stonskoj ulici

28.06.2019.

11:48

Autor: Mario Mihaljević

Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / -

"DA za park, NE za cestu" naziv je inicijative kojom Udruga građana "Glog" iz Središća želi zaštititi svoj park u Stonskoj ulici, na kojem je planirana gradnja četverotračne ceste. Peticiju za očuvanje dječjeg parka prije godinu dana potpisalo je 2200 građana Središća.

Prema Generalnom urbanističkom planu, umjesto parka u Stonskoj ulici planirana je gradnja četvorotračne ceste u smjeru Ulice Damira Tomljanovića Gavrana.

Takva cesta i vrlo gust promet potpuno će razdvojiti Središće na dva dijela i uništiti već uređenu zelenu površinu i dječje igralište, koje je više od 20 godina jedino mjesto za dječju igru u tom dijelu te gradske četvrti. Stanovnici Središća zato se pitaju - kome je potrebna ta cesta? 

Građane Središća podupro je i profesor Fakulteta prometnih znanosti, Željko Marušić, koji kaže da prometno-tehnički ne vidi korist od novog koridora

- Kada je u pitanju dvojba oko prometa, tu se mora stati na stranu građana, pogotovo djece. Bojim se da će djeca u ovom slučaju biti jako zakinuta, to je za njih pogubno rješenje koje će izazivati riskantne situacije -

Naselje Središće raste i dobiva sve veći broj stanovnika, zato treba sačuvati sve postojeće uređene zelene površine, pa tako i park s dječjim igralištem u Stonskoj ulici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.