Hrvatski radio

Radio Sljeme

Građani sve bolji u razdvajanju otpada

24.07.2020.

10:20

Autor: Nikolina Devčić

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

U okviru projekta "Stavi pravu stvar na pravo mjesto" Čistoća već nekoliko godina educira građane o važnosti odvajanja otpada. Danas se održava još jedna edukativna radionica na Cvjetnom trgu od 15 do 17 sati

Već nekoliko godina Čistoća provodi projekt "Stavi pravu stvar na pravo mjesto" kojim građane potiču na razvrstavanje otpada. Da učestalo informiranje građana o odvajanju otpada ima učinka, potvrdila je voditeljica Službe za odnose s javnošću Čistoće Mirela Strenja.

- Ako uspoređujemo 2018. i 2019. godinu, količina biootpada koju smo sakupili iz kućanstava povećana je za više od sedam puta, količina odvojeno skupljenog papira veća je za čak 48%, otpadne plastike čak za 80%, stakla za 14%. Gledajući rezultate od ove godine imamo još 20% više - pohvalila je građane Strenja.

Na današnjoj radionici najzanimljivije bi moglo biti djeci, a djelatnici Čistoće građanima će podijeliti besplatne platnene vrećice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.