Hrvatski radio

Radio Sljeme

Građanska inicijativa "A gdje je park?": Zelena je zona ispod mog balkona!

18.11.2017.

15:02

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanari gradske četvrti Donji grad organizirali su prosvjed s ciljem da ukažu na to da je njihovoj četvrti potrebnija zelena površina ili sportski tereni umjesto još jedne zgrade. Stanari žele da se izgradi sportski centar po uzoru na sportski školski centar na Kušlanovoj ulici.

Naime, građevinska tvrtka Tehnika na tom dijelu unatrag deset godina gradi i prodaje stanove obećavajući kupcima sportski centar, tvrde stanari takozvanog Tehnika-kvarta. Na posljednjoj raspravi o izmjenama i dopunama GUP-a Tehnika je tražila da se sporna čestica prenamijeni iz rekreacijske u stambenu zonu. 
 
Riječ je o jedinoj neuređenoj čestici unutar mjesnog odbora Kralj Zvonimir o kojoj se nedavno i raspravljalo na Zboru građana. Tehnika manipulira, tvrdi predsjednik mjesnog odbora Nedjeljko Tuđa, ističući kako su previše puta čuli da će se graditi vrtić ili starački dom, a da imaju informaciju da je Tehnika na ideju vrtića došla jer su prijedlog poslali iz Gradskog ureda.
 
No, ni novi vrtić nije potreban, tvrdi Ema Kalođera Juranić iz lokalne akcijske grupe objašnjavajući da je vrtića u kvartu previše. Apsurd je da se želi graditi vrtić dok parka nema. Zahtjev je da se izgradi sportski centar otvoren za građanstvo po uzoru na sportski školski centar na Kušlanovoj ulici.
 
Iako su iz Tehnike pozvani na nedavno održani Zbor građana - nisu se odazvali, a nisu se ni očitovali, tvrdi Kalođera. Građani su za gradnju, ali u skladu s GUPom i za Tehniku no da ispuni ono što im je obećavano od trenutka kada su kupovali stanove. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.