Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradit će se nova škola na Bukovcu!

09.06.2020.

09:01

Autor: Ivana Radaljac Krušlin

Radio Sljeme

Radio Sljeme

Foto: - / -

Početkom rujna iduće godine, 650 učenika Osnovne škole Bukovac, najveće u Maksimiru, trebalo biti dobiti potpuno novu zgradu. Najavljeno je to još prije mjesec dana, kad je zaključeno da su oštećenja nakon potresa prevelika i da se rekonstrukcija ne isplati.

 

Učenici Osnovne škole Bukovac nastavu će u novoj školskoj godini pohađati na četiri alternativne lokacije. Za novu je školu za sada ishođena građevinska dozvola, a trebala bi biti dovoljno velika za jednosmjenski rad.  Inače, od sedam osnovnih škola na području Gradske četvrti Maksimir, OŠ Bukovac i prije potresa bila je u lošem stanju.  Još 2016. Vijeće gradske četvrti započelo je pregovore s Gradom o konačnom rješenju školskih stambenih problema. Razoran potres 22.ožujka 2020. postavio je  samo jedno rješenje. 

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić istaknuo je kako nikako ne žele "plastičnu operaciju na licu nego novi duh OŠ Bukovac. Vijeće je osiguralo financijska sredstava ga projektnu dokumentaciju. Projekt škole je završen, a slijedi izrada izvedbenog prijekta i troškovnika, a potom i raspisivanje javnog natječaja. 

Predsjednica Vijeća roditelja Lovorka Pezo zahvalila je u ime roditelja jer se svi zajedno odavno zalažu za izgradnju nove škole. Istaknula je da je postojeća škola starija od šezdeset godina, te ne zadovoljava današnje potrebe učenika i nastavnih programa. Donedavno se u njoj nastava održavala i u tri smjene. 

Nova škola trebala bi biti moderna, ekološka, održiva škole, a imat će 36 učionica sa svim popratnim kabinetima. Jedan od ciljeva jest da i građani, u poslijepodnevnim satima,  mogu pojedine dijelove škole koristiti za društvene aktivnosti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.