Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Gradonačelniče, uozbiljite se !"

17.08.2018.

13:51

Autor: Mario Mihaljević

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak pozvao je gradonačelnika Milana Bandića na odgovornije urbano planiranje i raspolaganje novcem građana, ocijenivši da je politika Grada Zagreba prema ključnoj prometnoj i komunalnoj infrastrukturi stihijska i bez jasne vizije.

Ako niste znali, mi se nalazimo na sunčalištu na Savi. Ovdje su igrališta, pješčanici, kafići, vežbališta za građane, igrališta za djecu, dakle, sadržaji kakve bi svaki veliki grad kao što je Zagreb trebao imati na svojoj rijeci", rekao je Stojak na konferenciji za novinare održanoj na savskom nasipu kraj tramvajskog okretišta Savski most.

Jedini je problem što mi to ovdje ne vidimo i to je jedan od osnovnih problema ovoga grada, što se lako obećaje, lako govori ljudima dA će se nešto napraviti za njihove novce, a na kraju se ništa ne napravi, dodao je, referirajući se na 20 milijuna kuna vrijedan projekt "Aktivnosti na Savi" čiji je završetak inicijalno, kako je rekao, najavljen za 1. lipnja ove godine. 

Projektom je planirano uređenje obale Save duž sedam kilometara s obje strane rijeke uz tramvajsko okretište Savski most, gdje je već djelomično raščišćen teren.

Za to su potrošeni silni novci, a ne događa se ništa, iako prema dostupnim informacijama Grad Zagreb od projekta nije odustao mada za njega nema osigurana sredstva u proračunu, rekao je Stojak. To je svakako nešto što Zagrebu treba, no pitanje je koliko je to u ovome trenutku zaista prioritetno, rekao je Stojak, koji smatra da je prioritet održavanje mostova.

20 milijuna kuna su ogromni novci Zagrepčana, koji plaćaju najviši prirez u državi i koji očekuju da imaju prometnu i komunalnu infrastrukturu kakvu bi grad kao što je Zagreb trebao imati, rekao je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.