Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnik Bandić najavio smanjenje plaća u Gradskoj upravi i Holdingu

10.01.2018.

12:38

Autor: Emina Dabo Hunjak

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

Komentirajući nezadovoljstvo djelatnika zagrebačkog Holdinga zbog smanjenja božićnica, gradonačelnik Milan Bandić u emisiji "Zagrebi po Zagrebu" najavio je i smanjenje plaća djelatnika Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga. Odbacio je i navodne kako Grad i Vlada imaju dugove prema Areni Zagreb.

Sindikati iz Zagrebačkog holdinga jutros su se okupili pred Gradskom upravom te najavili sudske tužbe protiv Grada jer tvrde kako im je Grad samovoljno smanjio božićnice.

U emisiji "Zagrebi po Zagrebu" gradonačelnik Milan Bandić odgovorio im je najavom smanjenja plaća za pet posto. Pri tome se neće dirati plaće najugroženijih, već samo one koju su iznad prosjeka, a sve kako bi se uskladile s prosječnim plaćama građana.

Etika i moral nalažu svima nama u Gradskoj upravi, 23.500 na čelu sa mnom, da imamo minimum morala i etike da dijelimo sudbinu naših sugrađana, rekao je Bandić.

Osvrnuvši se na konferenciju za novinare koju su organizirali predstavnici sindikata iz Holdinga, gradonačelnik je nezadovoljnim djelatnicima Holdinga i Gradske uprave poručio da oni nisu plaćeni da rade presice i da budu medijske zvijezde, nego da rade svoj posao. Danas će uprava Holdinga dobiti još obavijest o pet posto ušteda na svim razinama kao i gradski pročelnici i pet posto smanjenje plaća do razine prosječne plaće u gradu Zagrebu na svim razinama, rekao je Bandić.

Gradonačelnik je komentirao i dugove koje Grad i Vlada navodno imaju prema Ingri, tvrtki koja je gradila Arenu Zagreb i njezin je vlasnik. Do početka rukometnog spektakla u Hrvatskoj, koji bi se trebao održati u toj dvorani, ostalo je još samo dva dana, a organizatore Europskog prvenstva, šokirala je izjava iz uprave Ingre koja je zaprijetila zatvaranjem Arene Zagreb zbog, navodnih, neraščišćenih računa oko najamnine, koju su trebali plaćati Grad Zagreb i Vlada.

Iz Vlade kažu da su sve svoje obveze podmirili u zadnjim danima prošle godine, a gradonačelnik Milan Bandić poručio je kako Grad Zagreb nama dugova prema Ingri.

Mi smo s tvrtkom Lanište u stopostotnom vlasništvu Ingre, kao i Vlada, u partnerskom odnosu. Ja taj partnerski odnos čuvam, od mene nećete nikada poprijeku riječ čuti. Ništa Grad i Vlada nisu dužni Laništu, ni kune, zaključio je gradonačelnik Bandić.

Detaljnije objašnjenje gradonačelnik će dati na konferenciji za novinare koju je u emisiji "Zagrebi po Zagrebu" najavio za sutra u 13 sati.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.