Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnik Bandić neće smijeniti Viteza

26.11.2015.

07:51

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Milan Bandić neće smijeniti Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu, što je u pismu Bandiću zatražila glumica i ravnateljica kazališta Mala Scena Vitomira Lončar, a Vitez kaže da nije toliko bolestan da ponudi ostavku.

Lončar je ostavku zatražila zbog, kako je ocijenila, Vitezovog uvredljivog i diskriminirajućeg komentiranja njezinog bolovanja od epilepisije, kao i svih koji boluju od te bolesti.

Bandić je novinarima rekao da ne zna za nikakvo pismo. Pa gdje bi gradonačelnik došao kada bi telefonske razgovore mog savjetnika i Vitomire Lončar komentirao, a još manje postupao po tim razgovorima. Mislim da to nema potrebe da komentiram, rekao je Bandić.

Na pitanje znači li to da neće smijeniti Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu, Bandić je odgovorio niječno. Novinare je također zamolio da 'puste Vitomiru Lončar i Zlatka Viteza da rade svoj posao'. Pustite Vitomiru Lončar neka radi svoj posao, a savjetnika Viteza da radi svoj posao i gradonačelnika da radi svoj posao. Ako imaju nešto neraščišćeno među sobom, neka se to raščisti, poručio je Bandić.

Zlatko Vitez je za Hinu u izjavio da nema na tu temu ništa za reći, jer je rekao sve u kratkom pismu. Zabrinut sam jako za njezino zdravlje, dodao je. Upitan hoće li možda on ponuditi ostavku na mjesto savjetnika za kulturu gradonačelnika Bandića, Vitez je odgovorio: Pa nisam toliko bolestan da ponudim ostavku.

Lončar u pismu Bandiću navodi da je u nedjelju, 22. studenoga, na svom blogu Slamka spasa pisala o dubiozama vezanima za pretvaranje Histrionskog doma u javnu ustanovu - centar za kulturu, nakon čega je na službenu adresu Male scene stigao Vitezov mail.

U Vitezovoj poruci piše: Draga Bucka, najiskrenije Te savjetujem, kada imaš epileptične napade, okani se pisanja svojih kolumni, jer Ti to još više ugrožava zdravlje

Poslijepodne na redakcijsku je e-adresu stiglo pismo u kojem je poveznica na peticiju za "smjenu Zlatka Viteza s mjesta zagrebačkog savjetnika za kulturu".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.