Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnik dijelio ruže povodom Međunarodnog dana sestrinstva!

12.05.2020.

10:46

Autor: Boris Bogić

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Jutros je gradonačelnik Milan Bandić posjetio kliničku bolnicu Sveti Duh te na prigodnoj svečanosti zahvalio medicinskim sestrama na njihovom svakodnevnom trudu i požrtvovnosti u teškim uvjetima pandemije COVID-19.

Međunarodni dan sestrinstva medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju na dan 12. svibnja, u spomen na rođenje Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva.

Za medicinske sestre i tehničare ovo je bilo izuzetno zahtjevno razdoblje, koje, nažalost nije završilo. U Hrvatskoj ih je oko 40 tisuća, nedostaje ih od 8 do 12 tisuća i potreba je sve veća.

O radu medicinskih sestara i tehničara, svakodnevnim izazovima, problemima ali i o lijepim trenucima govorila je i Ana Ljubas, glavna medicinska sestra KBC-a Zagreb naglasivši da je Covid 19 i potres u Zagrebu snažno poremetili njihov posao.

Ostali su bez 403 postelje na Jordanovcu i Šalati, morali su se organizirati i uspjeli su, naglasila je jer nijedna klinika nije prestala raditi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.