Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnik ispratio 90 djece na ljetovanje

22.07.2019.

11:36

Autor: Nikolina Devčić

FOTO: www.zagreb.hr

FOTO: www.zagreb.hr

Foto: - / -

Dvije skupine djece jutros je krenulo na sedmodnevno besplatno ljetovanje koje organizira Grad. Djeca hrvatskih branitelja otišla su u Crikvencu, a djeca iz obitelji slabijeg imovinskog stanja uputila su se u Skradin.

Jedanaestogodišnji Saša zna kako pravi odmor treba izgledati. - Jesti, igrat se, spavati i tako ukrug.

S ovakvim planom sjeo je u autobus za Skradin zajedno s 40-ak prijatelja. Ondje će provesti tjedan dana, kada će mjesto morati prepustiti nekome drugom. Do rujna će ukupno u omaralištima Vladimira Nazora provesti više od 1100 djece za što je Grad izdvojio milijun i sto tisuća kuna - rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

- Za jedan veliki dio djece iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa to je jedina prilika da mogu ići na ljetovanje. Djeca će imati tri obroka, dva međuobroka, pod pratnjom su, imaju zdravstvenu skrb, učenje plivanja, radionice i ispunjen cijeli dan.

Sat vremena kasnije za put su se spremila i djeca hrvatskih branitelja. Oni će sedam dana provesti u Crikvenici u odmaralištu Stoimena. Roditelji su ih ispratili ispred zgrade Gradske uprave.

- Putuje sin, pripremao se kao za svako ljetovanje. pet dana panike i nije spavao cijelu noć - rekao je jedan od roditelja.

Pročelnica gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih ističe da će ovog ljeta u Crikvenicu otputovati ukupno 240 djece, a danas je otišlo njih 50-ak za što je iz proračuna izdvojeno oko 300 tisuća kuna. Djeci je mahnuo i gradonačelnik Milan Bandić. Smjena malih turista bit će već idućeg ponedjeljka.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.