Hrvatski radio

Radio Sljeme

20:36 / 04.06.2015.

Autor: Davor Šalat

Gradonačelnik: jarunska voda pogodna za kupanje!

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Milan Bandić sazvao je sastanak u Gradskoj upravi zbog vijesti o onečišćenoj vodi u Jarunskom jezeru.

Još je jedanput ponovio da je jarunska voda dobra za kupanje, a pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum to je potvrdila te objasnila zašto treba biti oprezan:

"Stvari su pod kontrolom i na svih šesnaest točaka voda je ispravna za kupanje. I na tom tragu pozivam moje drage Zagrepčanke i Zagrepčane da se slobodno kupaju na svih šesnaest točaka Jaruna i na našem cijelom Bundeku jer to je rezultat analize vode Zavoda za javno zdravlje, laboratorija koji je najopremljeniji u ovom dijelu Europe", rekao je Bandić. 

"Mi smo pod obvezama europske direktive koju je Europska unija donijela, a Grad Zagreb i Republika Hrvatska su se obvezali poštivati je da, ukoliko smo u protekloj godini imali nalaz koji je bio delikatan, njegovu važnost ističemo i dalje bez obzira što je u trenutku koji je vrlo svjež - unazad mjesec dana - voda pokazala sva obilježja izvrsnosti. Ovog trenutka nalaz je uredan, ali želimo istaknuti ipak jednu mjeru opreza na temelju onoga što smo imali nalaz kroz 2014. godinu", zaključila je Mirna Šitum.     

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.