Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnik Milan Bandić najavio dovršetak radova u Brestju

09.11.2019.

15:38

Autor: Emina Dabo Hunjak

Filip Kos/PIXSELL

Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što je stotinjak stanovnika Brestja prosvjedovalo zbog dugotrajnih radova na sanaciji ulica u njihovom naselju i tražili da se oni odmah dovrše, osobito sanacija Brestovačke ulice, tu je ulicu danas posjetio gradonačelnik Milan Bandić.

Prije nešto više od mjesec dana građani su se okupili u prosvjedu s porukom kako im je dosta kopanja u njihovom naselju. Istaknuli su kako se ne sjećaju ljeta a da ulice nisu bile raskopane, osobito Brestovečka koja je glavna prometnica. Gradonačelnik Bandić je naglasio kako radovi tako dugo traju zbog stare infrastrukture u čitavom naselju.

Nakon dovršetka radova na vodoopskrbi i odvodnji, drugi dio sanacije Brestovečke ceste od Zagrebačke ulice do Novog Brestja krenut će na proljeće sljedeće godine. Kompletni radovi trebali li bi biti gotovi sljedeće ljeto.

- U zadnjih četiri i pol mjeseca vodoopskrba i odvodnja je dovršila gotovo 500 metara Zagrebačke ulice, ulicu Ive Dulčića nešto manje od 300 metara, Brestovečku u duljini od gotovo kilometar i 200 metara i trenutno sada radimo na tri lokacije u Starom Brestju. Pedviđeni završetak radova je 15. travnja sljedeće godine - rekao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galiot.

U naselju Brestje još uvijek traju radovi na Dulčićevoj ulici i ulica Ciklama. Završetak radova planiran je 16-og ovoga mjeseca.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.