Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnik o GUP-u Trnje, vrtićima i dnevnim parkirnim kartama

09.12.2015.

14:21

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Milan Bandić u našoj je emisiji "Zagrebi po Zagrebu" prokomentirao situaciju oko kašnjenja GUP-a za četvert Staro Trnje, najavio dobru vijest za stanovnike Malešnice, te se osvrnuo na najavu o ukidanju dnevnih parkirnih karta umjesto kazni.

Problem oko kašnjenja Generalnog urbanističkog plana za četvrt Staro Trnje traje već više od dvije godine i iako je trebao biti gotov do kraja ove godine sve je pomaknuto za 2016. Zašto? odgovor smo dobili od gradonačelnika: 

Što se tiče Generalnog urbanističkog plana za Staro Trnje kasnimo točno onoliko koliko mene nije bilo prošle godine. Kasnimo četiri mjeseca jer se ništa nije poduzimalo tih četiri mjeseca. Ja se sada borim da to bude u ožujku a ne u travnju! Izmjene prostornog plana idu 22. na skupštinu a GUP će ići u ožujku, eventualno u travnju. 

Nedostatak vrtića u pojedinim četvrtima veliki je problem za roditelje, a što se tiče Malešnice, taj bi problem trebao biti riješen do početka školske godine 2016.

Ili ćemo izgraditi novi vrtić ili ćemo iznajmiti prostor na natječaju od nekih 400 - 500 kvadrata u koji će stati desetak prostorija za djecu.

Najavu da se naplaćivanjem dnevnih parkirnih karta kao kazne za nepropisno parkiranje krši zakon, te da će ih ukinuti državna inspekcija, Gradonačelnik, inače njihov idejni začetnik, odbio je prokomentirati ali je naglasio.

Uvijek upozorenje prije sankcije! Ja sam za to i naložio sam svim našim komunalnim i prometnim redarima da se uvijek upozore ljudi. Prvi put svatko ima pravo pogriješiti ali ako se to ponavlja onda to nije slučajno, onda treba kazniti. 

I za kraj, naš je gradonačelnik najavio mogućnost izgradnje pješačkog mosta od Laništa prema Jarunu kojim bi građani jednostavno, s južnog jezera dolazili do Arene.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.