Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnik ponovno najavio naplatu parkiranja po cijelom gradu!

26.02.2020.

20:33

Autor: Boris Bogić

Borna Filić/PIXSELL

Borna Filić/PIXSELL

Foto: - / -

Milan Bandić održao je radni sastanak s predsjednicima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, a glavna tema bila je uvođenje naplate parkiranja na području cijeloga grada nakon studije koju provodi Fakultet prometnih znanosti.

- Sustav naplate treba biti pravedan, provediv, racionalan i ne smije potaknuti povećanje cijena parkiranja -  istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić te otkrio dvije novosti. Povlaštena karta, u prvoj zoni, neće biti 100 kuna nego 80 i u prvoj zoni će povlaštenu kartu moći kupiti samo oni koji imaju prebivalište.

HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini i član Mjesnog odbora Rudeš Tomislav Stojak rekao je da na sastanku nisu čuli ništa novo te smatra da je neozbiljno na ovakav način razgovarati o tako velikom problemu za Zagrepčane.

Rečeno je da se studija još radi i da je ne žele komentirati prije nego bude gotova. Pa zašto smo onda uopće imali tu temu na ovom sastanku? Ovo je neozbiljno i nedgovorno. Raspravljamo o uvođenju naplate parkinga na čitavom području grada prije nego su riješeni osnovni komunalni problemi s kanalizacijom i odvodnjom - zaključio je Stojak.

Tijekom sastanka Bandić je zaprijetio raspuštanjem većeg broja mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti jer nisu na vrijeme odgovorili na njegov dopis o uvođenju naplate parkiranja.
Uz to, gradonačelnik je poručio da ima volje za pobjedu na sljedećim lokalnim izborima više nego kada je prvi put pobijedio, 2000. godine, a u tome će ga se, kaže Bandić, moći spriječiti samo fizički.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.