Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnik posjetio stradalo stanovništvo u Gradskoj četvrti Brezovica

31.12.2020.

18:18

Autor: Davor Šalat

Robert Anić/PIXSELL

Robert Anić/PIXSELL

Foto: - / -

I na zagrebačkom području mnoge su kuće oštećene u katastrofalnom potresu s epicentrom na petrinjskom području. Gradonačelnik Bandić sa suradnicima posjetio je šest takvih kuća i njihovih vlasnika u više naselja u Gradskoj četvrti Brezovica i obećao gradsku pomoć ovoj četvrti na samom rubu grada.

Tužno je bilo na obilasku s gradonačelnikom vidjeti teško oštećene kuće i ljude koji u njima još pokušavaju živjeti, a neki su se i iselili, i to u Havidićima, Lipnici, Trupcima, Demerju i Brezovici. Gradonačelnik Bandić i njegovi suradnici donijeli su im najnužnije potrepštine, a on im je obećao pomoć gradskih službi.

- Dva socijalna slučaja u kojima ćemo morati dodijeliti stanove, a ovih šest slučaja koje smo obišli, ćemo pomoći da ljudima saniramo krovnu konstrukciju. Čak je neprimjereno sada čestitati odavde, iz kuće u kojoj su ljudi ostali bez svega što su ulagali stotinu godina zadnjih i moraju ići iz svojih domova, ali želim vjerovati da ćemo u 2021-oj sanirati Zagreb od potresa pa i ove kuće koje smo obišli i pomoći onima koji su svojim žuljevitim rukama gradili ove kuće - zaključio je Bandić.   

S gradonačelnikom na terenu bili su i gradski službenici iz građevinskog i socijalnog sektora koji su dogovarati konkretnu i žurnu pomoć stanovnicima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.