Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnik prenio ovlasti Vesni Kusin

26.03.2015.

17:45

Autor: HINA, Jelena Römer, Ana Krois, Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kusin: "Prvi potez je razgovor sa Švaljek. " Švaljek: "O svemu sutra na 'presici'."

Zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin i Sandra Švaljek potvrdile su novinarima da su od gradonačelnika Milana Bandića dobile dokument kojim je za vrijeme "privremene odsutnosti" Vesnu Kusin ovlastio za poslove vođenja Grada - Kusin je rekla kako će joj prvi potez biti razgovor sa Švaljek, koja je obraćanje javnosti najavila za sutra.

"Prvi potez je da sjednem sa Švaljek i da nas dvije razgovaramo", rekla je Kusin novinarima, upitana što će joj biti prvi potez nakon što je Bandić punomoć za obnašanje gradonačelničke dužnosti oduzeo Sandri Švaljek i dao je njoj. Nije željela odgovoriti hoće li njezini potezi više odgovarati Bandiću, rekavši tek da to ne zna te da će se to vidjeti u budućnosti. Kusin nije htjela odgovoriti ni na pitanje hoće li ići na konzultacije u Remetinec, odnosno tamošnji istražni zatvor gdje je pritvoren Bandić zbog sumnje u financijske malverzacije na štetu grada. "Pustite me da sagledam situaciju u kojoj se nalazimo i onda odlučim o svojim potezima", poručila je novinarima.

Novinare je zanimalo i hoće li, ako Švaljek ostvari svoje najave i podnese ostavku na mjesto zamjenice gradonačelnika te se vrati u zastupničke klupe u Gradskoj skupštini, moći samostalno upravljati Gradom Zagrebom bez pomoći druge zamjenice. Kusin je odgovorila da će, ako se to dogodi, "pokušati to napraviti".

Sandra Švaljek nije htjela odgovarati na novinarska pitanja, rekavši kako u ovom trenutku nema komentara na to što joj je oduzeta punomoć, te najavivši da će sutra u 10 sati novinari na tiskovnoj konferenciji dobiti njezinu konačnu izjavu o tome. Na njihov upit koji će joj biti prvi potez, kratko je odgovorila: "Prvi potez... dajem izjavu za novinare s obzirom da postoji veliki interes medija". Upitana znači li to da joj Bandić više ne vjeruje, Švaljek je ponovila kako u ovom trenutku nema komentara. "Sutra ću vam se obratiti u 10 sati na konferenciji za novinare", kazala je. Bez njezina odgovora ostalo je i pitanje namjerava li ostvariti najavu i podnijeti ostavku na dužnost zamjenice gradonačelnika.

U prilogu poslušajte izvještaj novinarke Ane Krois sa izjavama zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Vesne Kusin i Sandre Švaljek.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.