Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnik primio delegaciju Lige muslimanskog svijeta

03.02.2020.

15:50

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

U Zagrebu se sutra i prekosutra održava konferencija međureligijskog i multikulturalnog dijaloga" Ljudsko bratstvo - temelj mira i stabilnosti u svijetu". Tim je povodom gradonačelnik Milan Bandić primio delegaciju Lige muslimanskoga svijeta i Mešihata Islamske zajednice.

Konferencija se održava u povodu prve obljetnice potpisivanja Povelje o ljudskom bratstvu između pape Franje i velikog imama Al Tayyiba te hrvatskog predsjedanja Europskom unijom s ciljem predstavljanja visokih standarda u odnosima RH i svih vjerskih zajednica.

Glavni tajnik Lige muslimanskog svijeta Nj.E. Al Issa rekao je da se konferencija međureligijskog i multikulturalnog dijaloga po prvi puta u Zagrebu organizira na ovako visokoj razini te da je ponosan što na njoj sudjeluju osim islamskih znanstvenika, i krščani i židovi i predstavnici drugih religija.

Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da Zagreb prednjači među 27 europskih metropola po mulitkulturalnosti i multietničnosti te da nema boljeg mjesta za ovu konferenciju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.