Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnik računa sa saborskim klubom s najmanje pet zastupnika?

02.12.2015.

12:24

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pokazuje li jučerašnje usvajanje proračuna u prvom čitanju to da se gradonačelnik Bandić dogovorio s HDZ-om na državnoj razini o davanju svoja dva mandata za saborsku većinu Domoljubnoj koaliciji, kako bi gradski proračun 22. ovog mjeseca bio prihvaćen?

Oporbeni zastupnici Gradske skupštine jučer su, na prijedlog proračuna za iduću godinu u prvom čitanju, iznijeli brojne primjedbe, nazvavši ga nerazvojnim i nesocijalnim te bez kapitalnih investicija. Ipak su većinom glasova, tridesetjednim, usvojili zaključak o toj raspravi, dok je 12 SDP-ovih zastupnika bilo protiv. Pokazuje li to da se gradonačelnik Bandić već dogovorio s HDZ-om na državnoj razini o davanju svoja dva mandata za saborsku većinu Domoljubnoj koaliciji, kako bi gradski proračun 22. ovog mjeseca bio prihvaćen?

Evo što je o tome našem kolegi Ivanu Hlupiću rekao gradonačelnik Bandić: "Rukice" ili glasovi Stranke rada i solidarnosti ili kluba još preciznije, neće biti bačeni u koš, nego će biti na tragu rada, solidarnosti, zajedništva, odgovornosti, stuke i kompetencije. Priča se da gradonačelnik Bandić računa s najmanje pet zastupnika? Je li to točno? Pričekajmo sutra, danas je cijeli dan. Ja volim reći da se novci broje na "štengami". Kud se žurite? Pa bilo bi bolje da se manje žure ovi koji se razgovaraju, nego daju objave zajedno, da je stvar riješena.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.